Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Bo trygt! Er den landsdækkende indsats, som Bolius sammen med en række andre partner står bag. Indsatsen har til formål at reducerer indbrudskriminaliteten i Danmark, da antallet af indbrud i private hjem herhjemme er væsentligt højere end i vores nabolande.

Bo trygt! Skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad de selv kan gøre for at forebygge indbrud. Det gælder blandt andet de gratis indbrudstjek, som landet låsesmede tilbyder.

Værktøjskasse mod indbrud, det er selv samme forebyggelsessæt, som følger med, når man bestiller et gratis indbrud tjek. (www.botrygt.dk)

Ved at bruge værktøjskassen mod indbrud gør man det vanskeligere for indbrudstyven at begå indbrud i sin bolig.

Sikring af dit hjem med et indbrudstjek.

En effektiv indbrudsforebyggelse omfatter også at forstærke indgangene i dit hjem og minimerer tyvens flugtveje. Tyven leder nemlig altid efter de svageste punkter. Er både hoveddøren, terrassedøren og vinduerne i din bolig indbrudssikret? Og er dit værktøj og haveredskaber låst inde?

En god sikring af dit hjem indebærer

På hoveddør: Monter en suppleringslås, der både låses med nøgle ude og indefra, og som kun låses når hjemmet forlades. Den ekstra lås har også ved sin blotte tilstedeværelse en præventiv virkning. Undgå desuden nøgler med rundt hoved – de låse er lettere at bryde op. (Ruko serie 500)

På sekundære/terrassedøre: Brug indvendige dørgreb med kode eller nøgle. Så kan tyven ikke bruge døren som flugtvej.

På vinduer: Over 60% af alle indbrud sker gennem vinduet. Sæt ekstra beslag eller vinduelås på dine vinduer.

Redskabsskuret: Et redskabsskur er et tag-selv-bord for tyven. Sørg for, at dit værktøj og dine haveredskaber er låst inde.

 

Vi anbefaler at du får lavet et botrygt! indbrudstjek

Ønsker du et indbrudstjek, så kontakt os via hjemmesidens kontaktformularer eller mail: info@laasogslaa.dk

Bestil en Botrygt værktøjskasse her: www.botrygt.dk https://www.bolius.dk/botrygt/


10 gode råd

Når ferie og højtiderne nærmer sig, betyder det for mange en glæde i tage tage på ferie og komme lidt væk fra hverdagen og hjemmet .Desværre er det også her at tyven ser sin mulighed for indbrud, da dit hus er helt alene hjemme. Inden man rejser hjemmefra og overlader huset til sig selv, er det altid vigtig at sørge for dit hus er ordentlig sikret mod indbrud og tyveri.


Vi har her samlet en liste med nogle punkter, der er vigtig at tage højde for når du rejser hjemmefra.

  •          Tænd lyset

Et mørkt hus er et sikkert tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Lad et par lamper være tændt, når du forlader huset. Lad radioen spille.

 

  •          Udendørsbelysning

Udendørsbelysning med tænd/sluk-føler skræmmer tyven. Når udendørslyset tænder, virker huset beboet og naboer får bedre mulighed for at opdage et eventuelt indbrud i tide.

 

  •          Tjek dine døre og låse

Husk at alle dine yderdøre skal sikres også køkken- og havedøre. Yderdøre bør have to låse. Gode og sikre låse er borebeskyttede og har en høj dirke- og kopieringssikkerhed.

 

  •          Vinduer i stueplan

Vinduer i stueplan er lette indbrudsveje. Du bør sørge for at dine vinduer har solide hasper helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer.

 

  •          Værdigenstande frister tyven

Pas på med at udstille dine værdigenstande. Især hvis du er bortrejst, bør du placere dine værdigenstande, så de ikke er synlige fra vinduerne.

 

  •          Tjek dine kælder vinduer

Du bør sikre dine kælder-vinduer, da det er en oplagt indbrudsvej. Hvis de ikke skal kunne åbnes, kan du skrue dem fast med vinkelbeslag og/eller forsyne dem med vindues lås, låsegreb eller vinduessikring.

 

  •          Hæng vasketøjet frem

Med vasketøj på tørresnoren virker det som om du er hjemme. Lav en aftale med naboen om at bruge din tørresnor når du selv er bortrejst – og omvendt.

 

  •          Ryd ikke helt op

Lidt uorden får huset til at virke beboet. Legetøj, ugeblade, og en kop får huset til at virke beboet. Derfor bør du ikke være alt for ivrig efter at rydde op, inden du tager væk.

 

  •          Tøm postkassen

Når din postkasse ikke bliver tømt, er det et tegn på, at du ikke er hjemme. Lav en aftale med familie, venner eller en nabo om at tømme din postkasse, når du er bortrejst

 

  •          Parker en bil i carporten

Når der holder en bil parkeret i carporten eller foran huset, er der stor sandsynlighed for, at tyven tror du er hjemme. Når du er bortrejst, kan du eventuelt få naboen til at parkere sin bil foran dit hus.

Vedligeholdelse af dine låse

info herom kommer senere