Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Udskiftning af din lås

Når du skal have en ny lås, er der en række ting, du skal undersøge inden.
Nederst på siden kan du se, hvordan du tager korrekte mål til din nye låsecylinder.

Hvis der er tale om, at du skal have en eksisterende lås udskiftet, spørger vi altid om, hvilken type cylinder der sidder i. Helt konkret er det faconen på cylinderen, der skal bestemmes.

I langt de fleste tilfælde er cylindertypen enten oval, dråbeformet, rokoko eller rund, og de fleste har enten en oval eller en dråbeformet cylinder, som hoveddørslås. Rokokocylinderen monteres oftest som ekstralås over hoveddørslåsen.


Sådan tager du mål til din lås

Uanset om du skal have skiftet en lås, eller om du skal have monteret en helt ny lås, så er det vigtig, at der bliver taget korrekte mål af din dør. Dørens tykkelse og placeringen af låsekassen i døren afgør, hvilken længde der skal være på den nye cylinder. 

Det er her det er vigtigt, at du først afgør, hvilken type cylinder der sidder i døren, da det betyder noget for, hvordan du skal tage mål. Der skal tages mål på to forskellige måder afhængig af cylindertypen.

Herunder finder du en guide til hvordan du måler og finder den rigtige cylinderlås til din dør.

Sådan måler du, hvis din cylinder er enten oval, rokoko, rund:

Sådan tager du mål til oval cylinder

For at få den rigtige lås og det rigtige tilbehør til låsen, skal du kende dørens A og B mål. Denne vejledning er udelukkende til måltagning af ovale, runde og rokoko cylindere.

Sådan skal du måle din lås

Der måles ud fra midten af låsekassen (skruens midte), markeret med den stiplede linje. Målene skal angives i millimeter.

A-målet (udvendig)

Måles fra midten af låsekassen til den udvendige side af døren.

B-målet (indvendig)

Måles fra midten af låsekassen til den indvendige side af døren.


I LINKET HERUNDER FINDER DU EN MÅLEVEJLEDNING TIL UDPRINT

KLIK HER

Sådan måler du, hvis din cylinder er dråbeformet:

Sådan tager du mål til din dråbecylinder

Dette er en vejledning, der udelukkende anvendes til måltagning af dråbecylindere. Et andet navn for dråbecylinder er profilcylinder. 

profilcylinder er den cylindertype, der oftest er monteret, hvis døren har en stanglås. En stanglås bliver af fagfolk kaldt en trepunktslås, da den udover at låse midtfor også låser foroven og forneden. Når du skal låse en dør med stanglås, skal der løftes op i håndtaget, for at dreje nøglen.

Sådan måler du din dråbecylinder

Der måles ud fra midten af låsekassen (skruens midte), markeret med den stiplede linje. Målene skal angives i millimeter.

A-målet (udvendig)

Måles fra midten af låsekassen til langskiltet eller rosetten, der sidder rundt om cylinderen. Langskiltet/rosetten måles med.

B-målet (indvendig)

Måles fra midten af låsekassen til langskiltet eller rosetten, der sidder rundt om cylinderen. Langskiltet/rosetten måles med.


 I LINKET HERUNDER FINDER DU EN MÅLEVEJLEDNING TIL UDPRINT

 KLIK HER